2013. május 19., vasárnap

paradicsomos mallanzani :)

uu, ez nagyon finom, de nem vegan!
csak vegetarianus, sajttal finom ugyanis, anelkul nem az igazi..

olivaolaj, paradicsom, konzervparadicsom, padlizsan, sajt (gouda vagy trappista)
so, bors, oregano, kis friss bazsalikomlevel majd mehet a tetejere..

eloszor salsa-t kell csinalni, es elfoveszteni a levet...
tehat paradicsom, konzervparadicsom fojon kb 1 oraig.. soval, borssal.. oreganoval. kicsi cukrot is kell belerakni, mert a konzervparadicsom savanyu. hogy ellensulyozza, 1 teaskanal kb.
kozben a adlizsant olivaolajjal-soval-borssal-oreganoval bekenve toasterben kisutom. (sutopapiron, akkor kevesebbet kell takaritani utana..) egyebkent ha nincs toaster serpenyoben is jo kisutni, csak akkor tobb olaj kell hozza es a vegen papirral le kell itatgatni rendesen, hogy ne legyen nagyon hizlalos, mert eleve ez egy eleg tomeny kaja..

azutan egy tepsinek KIS olivaolajat szetkenek az aljan, ra egy reteg salsa, vekony reteg. aztan 1 reteg padlizsankarika, 1 reteg reszelt sajt, aztan 1 reteg salsa, egy reteg padlizsankarika, egy reteg reszeltsajt, meg egy kis paradicsomreteg, a maradek.. es a legtobb reszeltsajt a tetejere. 

pici bors mehet a sajtra...

sutoben kb 1 ora alatt kesz, 180-200fokon. felideig le lehet takarni alufoliaval, de ha a salsa kcsit folyosab akkor ne, mert nem jo ha vizes marad.

kenyerrel szoktuk enni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése