2013. május 19., vasárnap

Nyers desszertgolyocskak

barmilyen diofele, mogyorofele, mag
barmilyen aszaltgyumolcs vagy lekvar
kokuszreszelek

a mogyorofeleket, magvakat kavedaraloban ledaralom (en a multkor mogyorot, diot, lenmagot, szezammagot, tokmagot, kesudiot es pisztaciat tettem bele), azutan egy nagyobb talba osszeontom oket. turmixgepben az aszaltgyuolcsoket nagyon kicsi vizzel, eppenhogy csak vigye a gep, osszeturmixolom (en aszaltszilvat, aszaltsargabarackot, kis kmagozott datolyat es mazsolat hasznaltam).
mikor ez kesz hozzaontom a mogyorofelekhez. ha tul vizes, tobb daralt mogyorofele kell bele, ha tul szaraz, tobb lekvar vagy viz, de a lekvar teljesen elhagyhato egyebkent, az csak olyan szuksegmegoldas...;) nem kell bele semmi edesitoszer, meg mezet sem szoktam beletenni, mert pontosan eleg edes lesz az aszaltgyuolcsoktol. de ha edesitenem valamivel az biztos mez lenne, vagy leporitott xilit, mert a tobbi edesitoszernek nem vagyok nagy hive..
vagy tobb datolya!!
no, amikor a suti olyan pont jo allagu, mint a kokuszgolyo alap, akkor kis kuglikat gyurok belole, a kozepebe nyomok egy-egy egesz kesudiot, pisztaciat.. vagy barmi finomat..;)
aztan meghempergetem kokuszreszelekben es kesz is.. en legutobb fahejas kokuszreszelekben hempergettem..;) finom volt nagyon, energiabomba.;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése