2012. március 22., csütörtök

Szejtánpörkölt polentával



Hozzávalók
a porkolthoz:
csíkokra vágott, vajban (soval, borssal meghintve) kisutött szejtán
fél hagyma
kb 5 nagy pirospaprika (friss)
1 paradicsom
so, bors, pirospaprika, köménymag, friss petrezselyemzold
kis szójaszósz
a polentához:
kukoricagríz
só, bors, piritott szezámmag

Elkészítés
A hagymát kis olajon vagy vajon megpárolom, hozzáteszek kb fél (meghéjazott, apróra vágott) paradicsomot, es 1 paprikát. A másik fél paradicsomot és 4 paprikát turmixgépben pici vízzel és szójaszósszal összedzsadzsálom. Hozzáöntöm a hagymához, hozzáadom a fuszereket és kis lángon kb 20 percig kevergetve fozom. Amikor már szép puha, hozzáontom a kisutott szejtánt, és melegen tálalom.
Kis apróra vágott petrezselyemzolddel meg lehet szórni.
A polentát forró, sós-borsos vizbe ontom és gyorsan kevergetem kb 1 percig. 1:4 az arány, kb, ha szárazabban szeretitek, 1:2 is lehet.. amikor kész, kis tálban hagyom kihulni, én kicsit ossze is préseltem, hogy aztan vizes fagyikanállal szép kis gombócokat formáljak vele, amit pirított szejtánnal meghintve tálaltam, salátalevélen.

Ami megy hozza: savanyuság!! sima, mezei céklabefott, mini savanyuuborka... szerintem kaposztával is jó.. mivel a frisset is szeretjuk, én keszitettem egy kis rukkolasalátát is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése