2013. június 9., vasárnap

Nyers paprikas pastetom

hozzavalok:

1 marek dio, mandula vagy kesudio
3 szep kapia pirospaprika, friss, feldarabolva
1 vagy inkabb fel gerezd fokhagyma
1 zacsko (50g) napraforgomag
kis so (en csak tengeri, parajdi vagy valodi tengeri sot hasznalok..)
kis kurkuma, curry, erzessel
1 (kis)kanal pirospaprika (orolt)
1 kiskanal orolt komenymag
2 kiskanal szojaszosz
ha van otthon, szaritott paradicsom (ha nincs, elhagyhato, frisset ne tegyunk bele!!)
4 evokanal olivaolaj (vagy barmilyen szuz, hidegen sajtolt, minosegi etolaj)
1 tk vagy ek ahogy tetszik citromle

az osszes hozzavalot turmixgepbe teszem, nyilvan a vitamix a legjobb, de ha ilyen nincs, nekem pl a Braun mixerem is elviszi... ha megakadna es nem puresedne, tegyunk hozza egy kis vizet, de minel kevesebbet, mert minel tobb vizes resz van benne, annal folyosabb, es a pastetom olyan kenheto krem-nek a legfinomabb.

tipp: tegyuk a mixel aljara az olajat es a friss paprikakat, mert ha eloszor ezek keverednek, konnyebben lepuresitik a tobbit... csalni lehet kicsit a dioval is es a szotyival is, hogy elotte kavedaraloban ledaralom..  :)

hutoben 4-5 napig elall.. ha tettunk hozza vizet, inkabb fogyasszuk el 2-3 nap alatt..
a receptet koszonom Lena Jurić-nak, akinek a nyersetel bemutatojan megkostoltam.. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése