hozzavalok:
1 marek dio, mandula vagy kesudio
3 szep kapia pirospaprika, friss, feldarabolva
1 vagy inkabb fel gerezd fokhagyma
1 zacsko (50g) napraforgomag
kis so (en csak tengeri, parajdi vagy valodi tengeri sot hasznalok..)
kis kurkuma, curry, erzessel
1 (kis)kanal pirospaprika (orolt)
1 kiskanal orolt komenymag
2 kiskanal szojaszosz
ha van otthon, szaritott paradicsom (ha nincs, elhagyhato, frisset ne tegyunk bele!!)
4 evokanal olivaolaj (vagy barmilyen szuz, hidegen sajtolt, minosegi etolaj)
1 tk vagy ek ahogy tetszik citromle
az osszes hozzavalot turmixgepbe teszem, nyilvan a vitamix a legjobb, de ha ilyen nincs, nekem pl a Braun mixerem is elviszi... ha megakadna es nem puresedne, tegyunk hozza egy kis vizet, de minel kevesebbet, mert minel tobb vizes resz van benne, annal folyosabb, es a pastetom olyan kenheto krem-nek a legfinomabb.
tipp: tegyuk a mixel aljara az olajat es a friss paprikakat, mert ha eloszor ezek keverednek, konnyebben lepuresitik a tobbit... csalni lehet kicsit a dioval is es a szotyival is, hogy elotte kavedaraloban ledaralom.. :)
hutoben 4-5 napig elall.. ha tettunk hozza vizet, inkabb fogyasszuk el 2-3 nap alatt..
a receptet koszonom Lena Jurić-nak, akinek a nyersetel bemutatojan megkostoltam.. :)
Vega - mert nem szeretek allatokat olni. Egeszseges - mert kerulom a kemikaliakat, eloregyartott adalekokat es muanyagokat, ellenben sok finom zoldseget-gyumolcsot hasznalok. megvalamit rolam: nem szeretek mennyisegeket irni, mert mikor fozok sem hasznalok meroedenyt meg ilyeneket. az ember erzi, mibol mennyit szeretne beletenni, hany embernek foz, es attol lesz izgalmas, ha nincs minden elore leirva egy receptben, ugy egyedi.:) Jo etvagyat!
2013. június 9., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése